PLUG-in Hybride modellen van Land Rover

Een zuinige motor is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij een Land Rover of Range Rover. De plug-in hybride modellen van Land Rover brengen daar snel verandering in!

Bij Land Rover wordt namelijk hard gewerkt aan PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) uitvoeringen van zowel bestaande en toekomstige modellen.

Hier leest u alles over de plug-in hybride innovaties van Land Rover en waarom de plug-in hybride modellen van Land Rover een zeer interessante optie zijn. 

Wat is PHEV?

Plug-in hybride auto’s worden aangedreven door een combinatie van een conventionele brandstofmotor en een extra energiebron, wat in de meeste gevallen een elektromotor is. Dit zorgt ervoor dat de auto minder brandstof hoeft te verbruiken bij het rijden, wat dus ook voor minder uitstoot zorgt.

PHEV’s onderscheiden zich van andere hybride voertuigen doordat ze voorafgaand aan het rijden op te laden zijn. Plug-in hybrides kunnen net als volledig hybride auto’s volledig elektrisch rijden en tijdens het rijden opladen. Met een plug-in hybride haalt u nóg meer uit de elektromotor, omdat u deze tussen elke rit kunt opladen. Zo kunt u gemakkelijk langere afstanden, maar ook woon-werk ritten overbruggen zonder de verbrandingsmotor te gebruiken. Bovendien kunt u zich met de elektromotor vrijwel net zo geruisloos over de weg bewegen als in een elektrische auto. 

Hoe werkt een Land Rover PHEV?

De plug-in hybride modellen van Land Rover beschikken over zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Deze werken nauw samen tijdens het rijden. Zo kan de hoogspanningsaccu behalve met een stekker ook tijdens het rijden worden opgeladen. Dit gaat praktisch vanzelf door op de motor af te remmen. Zoals gezegd kunnen de beide motoren op zichzelf de auto aandrijven, maar ze kunnen ook samen voor meer vermogen zorgen. Als de accu leeg dreigt te raken, kan de brandstofmotor het zonder problemen overnemen. Afhankelijk van het model is de Land Rover PHEV beschikbaar met elektrische achterwielaandrijving of elektrische All Wheel Drive.

Elektrische achterwielaandrijving Bij deze modellen bevindt de elektromotor zich op de achteras. De elektromotor kan zo rechtstreeks koppel leveren aan de achterwielen. Bij een bijna lege accu drijft de verbrandingsmotor de voorwielen aan. Voor meer vermogen kunnen de verbrandingsmotor en elektromotor bovendien met vereende krachten voor All Wheel Drive zorgen.

Elektrische All Wheel Drive Met All Wheel Drive wordt de energie van de elektromotor en brandstofmotor direct en gelijkmatig verdeeld over alle vier de wielen voor nog betere prestaties. 

De voordelen van een Land Rover PHEV

Twee motoren zijn beter dan één De kracht van een hybride auto ligt in zijn veelzijdigheid. Uw auto is niet afhankelijk van een enkele motor, of deze nu brandstof of elektriciteit gebruikt. Een hybride auto haalt de beste elementen uit beide motoren naar boven en vermindert eventuele negatieve aspecten. Zo verbruikt een hybride auto minder brandstof dan een conventionele auto dankzij de elektromotor, waardoor deze zuiniger rijdt en beter is voor het milieu. Verder is het bereik van een hybride groter dan die van een elektrische auto, dankzij de benzinemotor die het van de elektromotor kan overnemen.

Hoe wilt u rijden? In een PHEV van Land Rover heeft u de vrijheid om zelf te bepalen hoe u rijdt. De Parallel Hybrid- of standaard rijmodus biedt u de traditionele hybride rijervaring. Hierbij wordt de benzineaandrijving ondersteund door de elektromotor, voor meer vermogen en minder uitstoot. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een volledig elektrische rit met de EV-modus. Hiermee kunt u tot wel 48 kilometer rijden zonder ook maar een druppel brandstof te gebruiken. Benzine is de beste optie voor ritten met een constant toerental, elektrisch rijden is beter bij wisselende toeren, bijvoorbeeld in de stad. Door de PEO-functie (Predictive Energy Optimisation) te selecteren wordt de meest efficiënte aandrijving automatisch door de auto zelf bepaald.

Plug-in voor langere batterijduur U wilt natuurlijk de mogelijkheden van de elektromotor ten volle kunnen benutten. Met een plug-in hybride auto kan dat ook daadwerkelijk. Andere hybride auto’s laden alleen tijdens het rijden de accu op en zijn dus niet volledig opgeladen voor elke rit. Een plug-in hybride laadt u gemakkelijk op met de stekker, zodat u verzekerd bent van een elektromotor die er 100 procent klaar voor is. Zo biedt een PHEV de optimale hybride rijervaring.

 

De capaciteiten van een Land Rover PHEV

 De PHEV-modellen van Land Rover hebben niet de klassieke aandrijving die u gewend bent, maar de vertrouwde offroad-capaciteiten zijn onverminderd aanwezig. Het zijn natuurlijk wel Land Rovers. Alles wat een conventionele Land Rover kan, kan een plug-in hybride Land Rover dus ook.

De PHEV-uitvoeringen van de Range Rover en Range Rover Sport hebben bijvoorbeeld dezelfde indrukwekkende doorwaaddiepte als de brandstofuitvoeringen, respectievelijk 900 en 850 millimeter. Ook tegen andere uitdagende situaties buiten de gebaande paden is de PHEV uitstekend opgewassen.

Beter dan het origineel Soms doet een PHEV het zelfs nog beter dan de conventionele uitvoering. Het aanvullende koppel dat de elektromotor met zich meebrengt, komt namelijk perfect van pas bij offroad-situaties. Bij lage snelheden komt dit goed tot uiting, omdat het koppel van de elektromotor direct beschikbaar is. 

Uw Land Rover PHEV opladen? Dat kan thuis én onderweg!

Om het maximale uit de elektromotor te halen, zijn de Land Rover PHEV’s gemakkelijk en snel op te laden. Het opladen van de plug-in hybride modellen kan onder alle weersomstandigheden.

Thuis opladen

Alle PHEV-modellen van Land Rover zijn op te laden via een standaard stopcontact of IEC-aansluiting. Dit gebeurt met de meegeleverde Modus 2-oplaadkabel. In 7,5 uur is de auto volledig opgeladen, zodat u deze bijvoorbeeld ’s nachts kunt opladen en zeker weet dat in de morgen de elektromotor helemaal klaar is voor een nieuwe dag. U kunt er bovendien voor kiezen een thuislader te laten installeren. Daarmee verkort u de laadtijd met maar liefst 5 uur.

Onderweg opladen

Natuurlijk kunt u ook buitenshuis de Land Rover PHEV opladen. Dit wordt alsmaar makkelijker nu er op steeds meer openbare plekken oplaadpunten te vinden zijn. Bij tankstations en grote parkeerplaatsen mag u ervan uitgaan dat u er uw PHEV kunt opladen. Daarnaast kan het infotainmentscherm in de auto oplaadpunten in buurt aangeven.

 

De PHEV-lijn van Land Rover

Tot nu toe zijn alleen de Range Rover en Range Rover Sport en Land Rover Discovery Sport verkrijgbaar in een plug-in hybride uitvoering. Maar daar komt spoedig verandering in. Naar verwachting komt later dit jaar de PHEV-uitvoering van de Range Rover Evoque op de markt. En Land Rover moet hem nog officieel presenteren, maar ook de nieuwe Land Rover Defender krijgt een plug-in hybride uitvoering.

Range Rover P400e
Range Rover Sport P400e
Range Rover Evoque P300e
Land Rover Discovery Sport P300e
Land Rover Defender PHEV

GAAT U OOK EEN LAND ROVER PHEV RIJDEN?

Kom dan langs bij Jacob Schaap

 

Bij Jacob Schaap vindt u een brede selectie plug-in hybride modellen van Land Rover, zowel occasions als gloednieuwe auto’s. Bekijk onze voorraad online of breng een bezoek aan onze showroom. 

Wilt u eerst zelf ervaren hoe goed een PHEV van Land Rover rijdt? Vraag dan een proefrit bij ons aan.